Arabët japin 3.5 miliard dollarë Serbisë ndërsa Kosovës 320 xhamija e nji kuzhinë në Mitrovicë

arabet

Në anën tjetër kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri, u shpreh shumë i lumtur që po realizohet një ide e tillë të cilën e kishte menduar edhe më herët. Ai tha se ata që nuk kanë mundësi për të pas ushqim të mjaftueshëm, do të kenë mundësi të ushqehen në këtë kuzhinë.
Ndërsa, në fjalën e tij përshëndetëse, zëvendëskryeministri, Behxhet Pacolli, tha se gjestet humane si këto që mundësuan hapjen e kësaj kuzhine popullore, duhet përshëndetur dhe përkrahur. Ai shprehu zotimin për të ndihmuar projektet që kanë të bëjnë me zhvillimin ekonomik në Mitrovicë.”

Dy citate që flasin shumë .

Gjithnji është e ndieshmë tema kur ndoshta edhe tërthorazi prekën religjionet, por ja që edhe në këtë shekull fatkeqësisht aspekti për dhe rreth besimeve nume lnën pa e prek edhe përditshmërinë kudo në botë, e kohëve të fundit mjerishtë me të madhe dhe disi pakontrollueshëm edhe vet trojet shqiptare. Që pas përfndimit të luftës në Kosovë u vërejtën disa lëvizje shumë të rrezikshme për dhe rreth Kosovës dhe besa trojeve të tjera etnike, duke shfyrtëzuar varfërin, shaktërrimet, gjendjen e keqe materiale, brengosjen për dindertime dhe rigjallërime të shqiptarëve, disa matrapazë me petkun kinse fetar islamik iu rrekën me shüejtësi marranmendëse futjës së një sekti të përçudnuem fetar me prejardhje nga arabia, shkurt sekt i rrezikshëm dhe me faktime edhe terrosiste kudo në botë. Poulli aso kohe ishte i hutuar nga katrahurat që ishin si pasoi e gjenicidit serb dhe disi me pakujdesi aty ketu filloi të perkrahu keto grupe mafioze të mbeshtjelluar me petkun fetar, e të tjerat prej atyre ditëve të pasluftës e gjerë me sot po shifen në përditshmëri ku një pjese shqiptare ka filluar edhe ta humbi identitetin e vet, ngase të tillët sot nuk thojnë se janë shqiptarë të besimit mysliman, por thonë jemi islamik dhe vllazen me arabët e turqit, shkurt ky është një dezorientim fatal për shoqërin shqiptare. Po të kaloj te tema e cila fatkeqësuhtë edhe do e kthjelloi më shumë atë që u shkrua më lartë.

Arabët japin 3.5 miliard dollarë Serbisë ndërsa Kosovës 320 xhamija e nji kuzhinë në Mitrovicë

Dihet mirëfilli se Kosovën e çliruan shtetet dhe kombet mike të shqiptarëve, duke filluar nga SHBA ja, Gjermania, Anglia e me radhë, të gjitha këto kombe janë me besim të krishterë dhe ato kombe aspak nuk i pengoi religjioni i krishterë që ta ndihmojnë popullin shqiptarë dhe duke bombarduar një shtet me popullsi të krishtere orthodoxe me emrin Serbi, ta çlirojnë Kosovën me një popullsi me shumicë të besimit tradicional mysliman. Kjo do mebtët e shënuar në histrori të botës si një rast unik ku kombet demokartike ndihmuan kombin shqiptare, por sigurisht se edhe këtu një rol të jashtëzakonshëm ka luajtur filozofia largëpamse e ideatgorit të pavarësisë së Kosovës Presidentit Ibrahim Rugova i cili me mundin dhe faktimet e tija kishte argumentuar kancelaritë e botës ne rye me SHBA se populli shqiptarë ishte dhe mbetët djepi i civilizimit të lashtë europian, duke ilustaruar edhe me shembuj e emra konrekt që nga koha e para dhe pas krishtit. Me këtë vetëm desha të them se ne shqiptarëve shkurt e shul shqip na çliruan kombet dhe shtetet euro.atlantike e jo ato arabe e islamike se sa për to ne sot do ishim pa Kosovën!

Ka kohë që ne menduam se pas luftës Kosova do të zhvillohej ashtu si e prisnim, me demokraci dhe ekonomi, duke ditur se me regjistrim na doli që në Kosovë jetojnë dikund 1.8m milion banor, andaj për këtë numër banorësh e edhe duke llogaritur ndihmat e milion shqiptarëve në mërgatë do duhej që sot Kosova të ishte shembull në Ballkan për zhvillim. Po kjo nuk ndodhi ngase mafia politike dhe qeveritare që prej pasluftës, të veshur me patriotizëm e kinse ” komandanta ” mahallësh e mjelën vet Kosovën, e vodhën e rjepën, e shitën dhe e shaktëruan edhe atë pasuri që kishte Kosova. Hajna të veshur me petkun e deputetëve, kryetarë komunash, qeveritar, ministra, profesora mjeranë të univerzitetit, OJQ, agjenci të ndryshme e çka jo tjetër e uzurpuan cep e n`cep pasurinë e shtetit, gjysmën e shitën dhe gjysmën e korruptuan me disa firma turke, kështu që këta “patriotë ” më shumë e shkatëruan Kosovën dhe shtetin e tyre sesa komunistët e asaj kohe për 45 vite, kjo është më se e vërtet. Shumë bandit, besa edhe kriminel, shantazhues, kërcnues, “biznismen” pa punëtor e të tjerë duke shfrytëzuar kyqjet e tyre nepër parti të ndryshme që pas lufte lindën si këpurdhat e ati kryetarit të ri të Mitrovicës, e gjetën strehën dhe mburojën në parti dhe te liderët e tyre ” çlirimtarë” si dhe disa pacifista të asaj kohe. Derisa Serbia si e denuar dhe si e bombarduar me hapa të shpejtë konsolidohej Kosova në të kundërttën kontaminohej nga anomali të fëlliqta, dhe kështu sot shifet kjartë se Serbia po dikton edhe stabilizimin e vet Kosovës, e kjo si dhuratë që Kosova ka një qeveri dhe pushtet kriminal e të shantazhuar deri në fyt. Në gjithë këto katrahura dhe në këtë terren të mirë për hajna dhe profiterë të caktuar u formuan edhe disa partiza, disa të ju themi degë të ndonjë mafije religjize e besa edhe me qëllim zhvatjën e pasurive dhe resurseve të Kosovës. Dy parti, e që pastaj do të pasoi edhe me një parti tjetër u themeluan shkurt si dorë e zgjatur e qarqeve arabo-sllave, PD e Ferid Aganit dhe AKR e B. Pacollit që nga themelimi i tyre enigmatik filluan ta fusin Kosovën nëb sqetullat arabo-ruse ( a me dashje apo pa dashje) këtu qëndron realiteti. Futja e Z. Pacolli në politike edhe si shtytje nga klanet e H. Thaqit që Z. Pacolli atyre të ju shërbei si lavatriqe për shpërlarje parashë, të ju ndihmoi në privatizime kinse në emër të Pacollit e në hije ato janë të njerëzve të PDK-së ngase paraja aty derdhet, do të jetë fatale edhe për shumë rrjedha të calktuara politike e ekonomike. Duke ditur se edhe ato vite populli i Kosovës ende vuante fukarrallëkun, që u cek më lartë Pacolli me gënjeshtra e shfrytëzoi rastin që inse si një shpëtues i popullit me miliardat e tiaj do të jetë e ardhmja e Kosovës, dhe mjerishtë një pjesë e popullit e besoi këtë karrem të klikave të caktuara që fshiheshin paqs Pacollit dhe atij i japin edhe mundësin të jetë edhe në parlament, e dikur edhe të zgjidhej President me votat e H. Thaqit dhe serbëve goranëve, romëve, turqëve e të tjera minoritete. Ja pra nga ajo tragji-komedi e para 4 vitesh u vërtetua se Pacolli është vegla dhe njeriu që është total i shantazhuar nga SHIK kur dihet se dikur edhe këtu në Zvicër disa LPK ista, që sot janë PDK ista kryesor e quanin tradhëtar B. Pacollin dhe e fusnin në lista likuidimesh…..Po pse rrejti qytetarët e Kosovës Pacolli alias H. Thaqi, me qëllim të zhvatjës së parasë publike, ai pra Pacolli gjerë më sot nuk ndërtoi as edhe një ndërmarrje të vogël për punëtor, jo ngase ai ka privatuzuar shumë hotele, shumë toka bujqësore, shumë ndërtesa dhe tani më qëllim kryesor e ka se si ta fus nën sqetull Trepçën duke flirtuar me disa kompani nga disa shtete jo mike të Koosvës, e në prapavi aty qëndrojnë edhe shumë miliona nga struktura të caktuara të partisë motër të Pacollit PDK-së. Nëse e shofim sot firmën turke KEDS, ajo sigurishtë se ka lidhje me klanet duo Pacoll-Hashim, nëse e shofim firmën Limak që ka privatizue aeroportin si firmë turke edhe aty sigurisht se janë paratë e duosë në fjal, pra dihet mirëfilli se shumicën e privatizimeve të aseteve të mëdha të Kosovës i kanë fitue firmat turke-arabe asnjë nga Gjermania apo shtetet demokratike europiane?! Arësyja dihet pra të gjitha këto janë marrëveshje nën tepih të partnerëve të kalocionit të sotëm. Duke u nisur nga premtimet e rreme edhe në zgjedhjet e fundit na doli edhe sihariqi i këpurdhave-paçurkave mitrovicase, dhe ai një ” biznismen” me emrin Agim Bahtiri , jarani i Pacollit i cili permtoi mijëra vende pune, dhe populli si populli shqiptarë ma i besoi! Po ja nuk vonoi shumë dhe këto ditë na doli në dritë kryetari i këpurdhave, apo miku i ngusht i Sh. Krasniqit-mjekrrës myxhahidine, duke përuruar së bashku me dostin e tij që ka postin e ZV Kryeministrit të qeverisë hashemiane B. Pacollin një gjelltore publike-popullore me donacion nga disa mjekrrosha arabo-talebanez nga arabia, poshtërsi e llojit të vet. E pra në vend se të mbaj premtime për vende pune ai Bahtiri hap dhe e promovon varfërin e Kosovës, apo konkret Mitrovicës. Derisa këto ndodhin në Kosovë duke na ndihmuar ” vllaznillëku” arabo-turk me gjelltore popullore dhe me ndertime xhamijash ( që ne kishim mjaftë xhamija dhe i respektoi ato shumë ngase edhe vet jam shqiptare me besim tradicional mysliman, pra mos të ketë keqkuptime se jam kundër xhamijave), e me to duke e përqarë edhe më shumë besimin mysliman ndër shqiptarë. Kjo ndodh ngase arabët e kanë gjetë terrenin që përmes Pacollit, Hashimit, e Ferid Aganit me ate LISBA shin Fuad Ramiqin ta shëndrrojnë Koosvën në një Afganistan apo Pakistan, e jo të lejojnë Kosovën ecjen dfrejte vlerave demokratike euro-atlantike. Po tash të marrim shembullin tjetër, armikun tonë Serbin, athua se çfarë po ndodh aty? Serbia ka disa vite që ka hapur veten dhe ka thithur shumë investime miliardëshe, Serbia nuk ndërton kisha por e ndërton shtetin ligjor dhe e zhvillon infrastrukturën e saj, dhe këtu shumë ndihma ajo po merrë edhe nga shtetet arabo-islamike. Vitin e kaluar, e duke vazhduar edhe këtë vit sheikët arab, dhe disa shtete arabe kanë dhënë kredi, dhe kanë ofrue investime në vlerë prej 3.5 miliardë dollarësh. Me mjete të tilla Serbia planifikon të bëjë investime kudo kanë nevoi qytetarët e saj, e kjo pra nuk ndodh te ne në Kosovë, ngase në Kosovë me nji qeveri hajnash dhe korrupcionistë nuk ka investime për shkolla, për spitale, për infrastrukturë sportive nga arabët e turqit, jo jo ngasae arabët e turqit e Hashmim- Pacollit Koosvën e ndohmojnë duke ja blerë pasuritë shtetërore dhe duke ndërtuar minare e gjelltore, ja pra ku është dallimi në mes Kosovës dhe Serbisë sa u përket inevestimeve apo ndihmave arabo-turke! Derisa Pacollët dhe Hashimat janë në pushtet, Kosova do të ketë më shumë xhamija, më shumë shamija, më shumë gjelltore publike, më shumë pshurrtore popullore dhe më pak zhvillim ekonomik. Bahtiri do e zhvilloi Mitrovicën me paçurka, Pacolli do e blej gjysmën e pasurve të Kosovës me firmat e Azerbejxhanit, Kazakistanit dhe St. Petersburgut, ndërsa shumat milionshe fitimtare do derdhen dikund nepër keto shtete me një përqindje të madhe për klanin e Hashimit.

Nji popull mundë të jetë i varfër materialisht, por ka shumë raste si qështja e dikurshme e hebrenjëve, por me vetëdije të fortë kombëtare dhe shtetërore, e kjo fatkeqësishtë te ne sqiptarët nuk qëndron. Me përditshmërin tonë ne shqiptarët po tregojmë se le që jemi materialishtë dhe ekonomikisht ende të varfër , por e keqja është se edhe me mendë jemi të varfër….Derisa Mitrovica dhe veriu i Koosvës flen mbi ari dhe argjend e zink me pasuri natyrore, Pacolli hap kuzhina publike….kësaj i thonë shul shqip mutsihane!

Urime Mitrovicës e Kosovës gjelltoret publike si ndihmë nga arabët e Pacollit, e miliardat mjerishtë për zhvillim ekonomik shkojnë në Serbi, me këtë po del se më vëllezër janë sllavo serbët orthodox dhe arabët islamista, sesa na shqiptarët që po tentojmë të bëhemi më islamista se sa vet arabët. E une jam së pari shqiptar dhe ruaj besimin tradicionbal që kishim si mysliman, dhe une të gjithë shqiptarët e besimeve të tjera i kam vllazën dhe motra, e arabo turqit i mendoi po si serbo-sllavët anmiq që na kanë katrahue mbi 500 vjet, kaq kësaj radhe.

Panikë në Pejë, qytetarët largohen nga banesat pas tërmetit
Ja si dukej laboratori i kokainës në Elbasan (Foto/Video)